Naturalna guma do żucia od Alpengummi
Na bazie gumy wykonanej z żywicy drzewnej i wosku pszczelego
Alpengummi: 5 artkułów
-
Alpengummi Guma do żucia Mięta długolistna, 12 g
- Orzeźwiający smak
- Praktyczne pudełeczko kartonowe
- Ulega biodegradacji
-
Alpengummi Guma do żucia Cynamon, 12 g
- Ekologiczne gumy do żucia
- Przyjemny, owocowy smak
- Pomaga utrzymać uczucie świeżości
-
Alpengummi Guma do żucia truskawka i bazylia, 12 g
- Naturalne czyszczenie zębów
- Na bazie żywicy sosnowej i wosku pszczelego
- O smaku ziół i owoców
-
Alpengummi Guma do żucia igła sosnowa i cytryna, 12 g
- Świeży, leśny smak
- Bez cukru
- Z austriackich Alp
-
Alpengummi Guma do żucia Jałowiec, 12 g
- Drzewno-żywiczny smak
- Pomaga zachować świeżość
- Wyprodukowano w Austrii
Wszystkie ceny zawierają VAT
Alpengummi to pierwsza naturalna guma do żucia z Alp, która jest w 100% wykonana z biodegradowalnych surowców. Nowa koncepcja naturalnej gumy do żucia z masą z żywicy drzewnej i wosku pszczelego opiera się na starym, tradycyjnym rzemiośle żywicowania, co przywraca tradycyjne, ekologiczne surowce roślinne szerszemu gronu odbiorców. Do produkcji gumy do żucia zostaje wykorzystany cukier brzozowy (ksylitol), który pomaga chronić zęby przed próchnicą. Gotowe gumy do żucia rozpieszczają podniebienie całkowicie naturalnymi aromatami, np. jałowca, cynamonu czy truskawki.
W miarę możliwości firma pozyskuje swoje składniki z Austrii, opowiada się za tradycyjnym rzemiosłem i wspiera zrównoważoną, lokalną produkcję!