Share Share-Pomelozzini® - pralina ze sfermentowanych owoców pomelo, 170 g
100% naturalna, bogata w substancje gorzkie
327,39 zł 364,00 zł -10%
(1 925,82 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 5% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Z nieprzetworzonych owoców ekologicznych
- Fermentowane we własnym soku przez 30 miesięcy
- Owocowe i soczyste
Nr art.: XVA-SH-424, Zawartość: 170 g, EAN: 7649991975176
Kupowane często z Share ShareOriginal® śliwki, 500 g


Opis
Pomelo to owoc o owalnym lub okrągłym kształcie, spokrewniony z grejpfrutem i pomarańczą.
Aby wyprodukować Pomelozzini®, niepoddane obróbce owoce obiera się i sieka bezpośrednio po zbiorze. Następnie w soku własnym zachodzi fermentacja, która trwa co najmniej 30 miesięcy. Następnie owoce są formowane w praliny i pakowane w atmosferze ochronnej.
Pomelo charakteryzuje się wysoką zawartością witaminy C, ale jest również bogate w:
- olejki eteryczne
- enzymy
- mikroorganizmy
- witaminy
- ważne substancje gorzkie
Wysoka zawartość substancji gorzkich jest wysoko ceniona w tradycyjnej medycynie chińskiej – TCM. Gorzki smak powodują naringina i limonina.
Wskazówka:
Share-Pomelozzini® idealnie nadają się do przygotowania smacznego, orzeźwiającego napoju poprzez rozpuszczenie praliny (lub może tylko połowy praliny) w letniej wodzie (40 °C) – lub jako dodatek do każdego smoothie.
Zalecane spożycie:
- 1-2 pomelo dziennie.
- Spożywając te owoce należy pamiętać o piciu dużej ilości wody.
Uwaga: Należy zachować ostrożność w przypadku stosowania leków obniżających ciśnienie krwi (interakcje).
Marka: | Share |
---|---|
Wskazówki dotyczące przechowywania: | Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu z dala od światła |
Rodzaj opakowania: | w różnych woreczkach, karton |
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 1319 / 315 kj / kcal |
tłuszcz | <0,5 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | <0,1 g |
węglowodany | 74 g |
w tym cukier | 31 g |
substancje balastowe | 7,4 g |
białko | 0,8 g |
sól | 0,08 g |
Składniki
Owoc pomelo[1]
- sfermentowany